A géniusz jellemvonásai #1 – Szándék

Mit is jelent ez pontosan? Mi a szándék?

A szándék egy céltudatos eltökéltség, egy elhatározás egy cél elérésére anélkül, hogy bármennyire is visszafognánk magunkat annak elérésétől. Kijelölt iránnyal rendelkezik, nélküle nincs tett. Az akarat megnyilvánulása, ami képes a fizikai világ és mások más irányú akarata teremtette akadályokon áthatolni, felhasználva a szellemi energiát, érzelmeket és fizikai erőt. – Wikiszótár

Azért szeretem ezt a meghatározást, mert minden tagmondata önálló jelentéssel bír. Lássuk!

Egy céltudatos eltökéltség, egy elhatározás egy cél elérésére anélkül, hogy bármennyire is visszafognánk magunkat annak elérésétől.
Legjobban a gyerekeknél figyelhetjük meg ezt. Nem számítanak a körülmények, amit ők elképzelnek maguknak, azt véghezviszik minden eszközt bevetve. És a világ mindig úgy táncol, ahogy ők fütyülnek! Mindenkinek vannak elképzelései, aminek a puszta gondolata is tűzbe hozza. Érdekes módon sosincs két egyforma. A problémák mindig akkor kezdődnek, amikor az elképzelésünket elkezdjük formálni, faragni, hogy megfeleljen a „jóakaróinknak”. Nem láttam még olyan kiemelkedő eredményt, amely mások véleményének alárendelten jött volna létre.

Kijelölt iránnyal rendelkezik, nélküle nincs tett.
A szándék teszi képessé az embert, hogy elkötelezze magát a célja mellett és el is érje azt. Az igazi szándék mozgásba hoz. Minden cél jól meghatározható tettek sorozatából épül fel, amik lépésről-lépésre közelebb visznek felé. Ha a tetteink a célunkat szolgálják, akkor haladunk felé, ha mást csinálunk abban az időben, amikor a célunkkal kellene foglalkozni, akkor háttérbe szorul.

Az akarat megnyilvánulása, ami képes a fizikai világ és mások más irányú akarata teremtette akadályokon áthatolni, felhasználva a szellemi energiát, érzelmeket és fizikai erőt.
A szándék fókuszálja az energiánkat, hogy megvalósítsunk egy jövőbeli időpontra vonatkozó, pozitív kimenetelű elképzelést, vagyis érdekeltté tesz minket a dologgal kapcsolatban.
Gondoljunk csak bele! Elmegyünk szórakozni; megnézünk egy filmet a moziban, amit még nem láttunk; elolvasunk egy könyvet; találkozunk egy barátunkkal, akit ezer éve nem láttunk; elindítunk egy vállalkozást… Izgatottak leszünk vagy lehangoltak? Persze, hogy izgatottak! Alig várjuk, hogy megtörténjen velünk! Ilyenkor hajlandóak vagyunk mindent félretenni, nincs fontosabb, csak mi vagyunk és a vágyott dolog. Lehet tomboló vihar, lerobbanhat az autó, ilyenkor nem számít, hogy nem érezzük jól magunkat! Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy megvalósuljon.
A szándékunk által vagyunk hajlandóak megfizetni az árát annak, amit el akarunk érni, hiszen meg akarjuk tudni, hogy az adott dolog mit tartogat számunkra.

Mi is valójában a szándék?
Egy velünk született képesség, energia. Ez tölt meg mindent élettel, ez alakítja át az elképzeléseinket valósággá és amit természeténél fogva a jóra való törekvés vezet. Nincs más dolgunk, mint tudomásul venni, hogy rendelkezünk vele. Ez a bennünk lévő korlátlan energia, ami visz előre.
Ismerjük a mondást: segíts magadon és Isten is megsegít! Vagyis ingyen sajt csak az egérfogóban van! Ha valamit el akarunk érni, neki kell állnunk CSELEKEDNI! Első lépésként beszélgess olyan emberekkel, akikben megnyilvánul a valódi szándék! Meglátod, hogy minden mondatuk ugyanazt üzeni: „Azért vagyok itt, mert tudom, hogy jó dolgok fognak történni!”. Folyamatosan jó dolgokat képzelnek el maguknak. Többször okoznak, kezdeményeznek dolgokat, mint hatása alatt lennének valaminek.

Kedves Olvasó! Akár hiszed, akár nem, ezzel az erővel Te is rendelkezel! Ha változtatni akarsz valamin, tegyél érte, és rálelsz a szándékodra! Használd a sajátod és mások javára!